Regulamin konkursu plastycznego „EKOMISJA NA TALERZU”
- Organizatorem konkursu pod nazwą „Ekomisja na talerzu”, zwanego dalej Konkursem jest Federacja Polskich Banków Żywności z siedzibą w Warszawie.
- Konkurs jest częścią projektu „Ekomisja w podstawówkach”, którego partnerem jest Lidl Polska.
- Konkurs przeznaczony jest dla dzieci i młodzieży w wieku 6 – 14 lat.
- Celem konkursu jest wyłonienie oraz promocja najciekawszych prac plastycznych przedstawiających ilustracje zdrowych potraw.
- Konkurs trwa do 6.12.2024 r. (piątek).
- Zadaniem konkursowym jest:
- – dla uczniów w wieku 6-9 lat – zilustrowanie ulubionej przekąski
- – dla uczniów w wieku 10 – 14 lat – zilustrowanie ulubionej zdrowej potrawy lub całego przepisu na ulubioną zdrową potrawę. Do pracy należy dołączyć przepis w wersji pisemnej na kartce A4.
- Praca może być przygotowana w dowolnej technice w formacie A3 (plakat) z pominięciem prac przestrzennych.
- Prace należy wykonywać indywidualnie.
- Jedna szkoła może zgłosić maksymalnie 10 prac. W przypadku większej ilości prac- zostanie powołana Szkolna Komisja Konkursowa, która wybierze 10 najlepszych prac i prześle do Organizatora w Warszawie.
- Do każdej pracy należy dołączyć czytelnie wypełnioną metryczkę oraz oświadczenie (załącznik nr 1 i nr 2 do pobrania u p. Beaty Beyer).
- Prace należy złożyć do dn. 6 grudnia 2024 r. (piątek) do p. Beaty Beyer, sala nr 14.
- Kryteria oceny prac:- pomysłowość i oryginalność pracy, zgodność z zasadami zdrowej diety, jakość i estetyka wykonania, samodzielność wykonania pracy przez dziecko.
15. Nagrody:
a) Laureaci ogólnokrajowi zostaną wybrani w 2 kategoriach wiekowych.
b) Nagrodami w konkursie są: 6 bonów prezentowych o wartości 500 zł, 6 bonów prezentowych o wartości 350 zł, 6 bonów prezentowych o wartości 250 zł.
c) Wyniki zostaną opublikowane 16.01.2025 r. na Stronie Konkursowej Organizatora https://ekomisja.edu.pl/
d) Zwycięskie prace zostaną zaprezentowane na wydarzeniu online, w mediach społecznościowych Organizatora. Laureaci zostaną o wyniku powiadomieni drogą e–mailową.
e) Nagrody oraz dyplomy zostaną rozesłane za pośrednictwem kuriera.
16. Przetwarzanie danych osobowych:
Administratorem danych osobowych jest Federacja Polskich Banków Żywności z siedzibą w Warszawie.
17. Przystąpienie uczestnika do Konkursu jest równoznaczne z akceptacją treści niniejszego Regulaminu.
Zachęcam do udziału w konkursie 😊
Koordynator szkolny Beata Beyer