Regulamin konkursu plastycznego  „EKOMISJA NA TALERZU”

  1. Organizatorem konkursu pod nazwą „Ekomisja na talerzu”, zwanego dalej Konkursem jest Federacja Polskich Banków Żywności z siedzibą w Warszawie.
  1. Konkurs jest częścią projektu „Ekomisja w podstawówkach”, którego partnerem jest Lidl Polska.
  1. Konkurs przeznaczony jest dla dzieci i młodzieży w wieku 6 – 14 lat.
  2. Celem konkursu jest wyłonienie oraz promocja najciekawszych prac plastycznych przedstawiających ilustracje zdrowych potraw.
  1. Konkurs trwa do 6.12.2024 r. (piątek).
  2. Zadaniem konkursowym jest:
  3. – dla uczniów w wieku 6-9 lat – zilustrowanie ulubionej przekąski
  4. – dla uczniów w wieku 10 – 14 lat – zilustrowanie ulubionej zdrowej potrawy lub całego przepisu na ulubioną zdrową potrawę. Do pracy należy dołączyć przepis w wersji pisemnej na kartce A4.
  5. Praca może być przygotowana w dowolnej technice w formacie A3 (plakat) z pominięciem prac przestrzennych.
  6. Prace należy wykonywać indywidualnie.
  7. Jedna szkoła może zgłosić maksymalnie 10 prac. W przypadku większej ilości prac- zostanie powołana Szkolna Komisja Konkursowa, która wybierze 10 najlepszych prac i prześle do Organizatora w Warszawie.
  8. Do każdej pracy należy dołączyć czytelnie wypełnioną metryczkę oraz oświadczenie (załącznik nr 1 i nr 2 do pobrania u p. Beaty Beyer).
  9. Prace należy złożyć do dn. 6 grudnia 2024 r. (piątek) do p. Beaty Beyer, sala nr 14.
  10. Kryteria oceny prac:- pomysłowość i oryginalność pracy, zgodność z zasadami zdrowej diety, jakość i estetyka wykonania, samodzielność wykonania pracy przez dziecko.

15. Nagrody:

a)  Laureaci ogólnokrajowi zostaną wybrani w 2 kategoriach wiekowych.

b) Nagrodami w konkursie są: 6 bonów prezentowych o wartości 500 zł, 6 bonów prezentowych o wartości 350 zł, 6 bonów prezentowych o wartości 250 zł.

c)  Wyniki zostaną opublikowane 16.01.2025 r. na Stronie Konkursowej Organizatora https://ekomisja.edu.pl/

d)  Zwycięskie prace zostaną zaprezentowane na wydarzeniu online, w mediach społecznościowych Organizatora. Laureaci zostaną o wyniku powiadomieni drogą e–mailową.

e) Nagrody oraz dyplomy zostaną rozesłane za pośrednictwem kuriera.

16. Przetwarzanie danych osobowych:

Administratorem danych osobowych jest Federacja Polskich Banków Żywności z siedzibą w Warszawie.

17. Przystąpienie uczestnika do Konkursu jest równoznaczne z akceptacją treści niniejszego Regulaminu.

 

                                                                    Zachęcam do udziału w konkursie 😊

                                                                   Koordynator szkolny Beata Beyer

 

Loading