OGŁOSZENIA

 
STOŁÓWKA SZKOLNA
 
1. Cena obiadu za jeden dzień wynosi:
– obiady dla dzieci – 6,00 zł
– obiady dorosłych – 10,00 zł
– zupa – 2 zł
 
2. Opłatę za obiady prosimy wpłacać do 10-tego każdego miesiąca.
 
GRAFIK  OBIADÓW:
 

PONIEDZIAŁEK:
po 4 lekcji (11:30)- uczniowie kl. IIIb
po 5 lekcji (12:30)- uczniowie kl. Ia, Ib, IIa, IIb, IIIa, Va
po 6 lekcji (13:30)- uczniowie kl. IVa, IVb, Vb, VI, VII, VIIIa, VIIIb

WTOREK:
po 5 lekcji (12:30)- uczniowie kl. Ia, Ib, IIa, IIb, IIIa, IVa, Va, Vb
po 6 lekcji (13:30)- uczniowie kl. IVb, VI, VII, VIIIa, VIIIb

ŚRODA:
po 4 lekcji (11:30)- uczniowie kl. Ia, Ib, IIa, IIb, IIIa, IIIb
po 5 lekcji (12:30)- uczniowie kl. IVa, IVb, Va, VI
po 6 lekcji (13:30)- uczniowie kl. Vb, VII, VIIIa,VIIIb

CZWARTEK:
po 4 lekcji (11:30)- uczniowie kl. Ia, Ib, IIa, IIIa, VI
po 5 lekcji (12:30)- uczniowie kl. IIb, IIIb, IVb
po 6 lekcji (13:30)- uczniowie kl. IVa, Va, Vb, VI, VII, VIIIa, VIIIb

PIĄTEK:
po 4 lekcji (11:30)- uczniowie kl. Ia, Ib, IIa, IIb, IIIa, IIIb
po 5 lekcji (12:30)- uczniowie kl. IVa, IVb, Va, Vb, VI
po 6 lekcji (13:30)- uczniowie kl. VII, VIIIa, VIIIb

                                                     
 
                                                    ” PROGRAM  DLA SZKÓŁ”
W naszej szkole grupą docelową „Programu dla szkół” są obecnie dzieci z klas I–V.

 „Program dla szkół” ma na celu skutecznie promować wśród uczniów zdrową dietę bogatą w owoce i warzywa oraz produkty mleczne korzystając z najlepszych doświadczeń zebranych podczas dotychczasowej realizacji programu Owoce i warzywa w szkole oraz Mleko w szkole. Program w Polsce finansowany jest ze środków Unii Europejskiej oraz z budżetu krajowego. Prowadzi go Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa.

W ramach  programu dzieci:

  • otrzymują owoce i warzywa oraz produkty mleczne
  • biorą udział w działaniach edukacyjnych mających poprawić wiedzę uczniów na temat rolnictwa, pochodzenia żywności, zdrowych nawyków żywieniowych itp.

Dzieciom uczestniczącym w programie udostępnia się co najmniej 3-4 razy w tygodniu świeże owoce i warzywa (przygotowane do bezpośredniego spożycia) oraz produkty mleczne. Dzieci otrzymują mleko,  jabłka, gruszki, śliwki, truskawki, marchewki, rzodkiewki, paprykę słodką, kalarepę, pomidorki. Najlepiej, by zjadły je od razu w szkole.

        Warzywa i owoce są bogate w witaminy i minerały niezbędne do prawidłowego rozwoju dziecka 🙂

                       

 

TURYSTYKA BEZ RYZYKA

Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji opublikowało informacje dotyczące bezpieczeństwa i poradników, w tym „Bezpieczna podróż”.

Warto odwiedzić stronę www.bezpiecznienastoku.pl. Powstała ona w porozumieniu z Ministerstwem Sportu i Turystyki. Można na niej znaleźć m.in. kodeks narciarski dla najmłodszych, użyteczne porady i wskazówki, akcje na stokach, konkursy, komiksy i materiały do pobrania.

 

Ministerstwo Sportu i Turystyki przedstawia akcję informacyjno-edukacyjną „Bezpieczna woda”

Policja ostrzega – Ostrożnie na lodzie.

Podczas wypoczynku zachęcamy, aby dbać o zdrowie i higienę psychiczną, pamiętać o zasadach zdrowego stylu życia i odżywiana oraz o zachowaniu podstawowych zasad higieny, które pomogą uchronić przed zachorowaniem.


Loading