W pierwszym półroczu roku szkolnego w klasach I-VIII realizowaliśmy ogólnopolski projekt edukacyjny „Ekomisja na talerzu”.  Uczniowie dowiedzieli się, jak powinna wyglądać zdrowa dieta, dlaczego warzywa i owoce są niezbędne dla zdrowia, dlaczego śniadanie to najważniejszy posiłek i dlaczego ważna jest aktywność fizyczna.

Efekty tego projektu:

– większa świadomość uczniów na temat prawidłowego żywienia

– układanie „zdrowych” jadłospisów na lekcjach języka rosyjskiego

– wykonanie ulotek o zdrowym żywieniu i wręczenie rodzicom podczas wywiadówek

– wykonanie gazetki ściennej o zdrowych produktach żywnościowych (eko, bio, fit, bez cukru, bez konserwantów, bez GMO…)

– wykonanie plakatu „Piramida zdrowia”

– minikonkurs z nagrodami z okazji Dnia Kobiet – Układanie haseł o zdrowym żywieniu.

                                               Dziękuję uczniom i nauczycielom za udział w tym projekcie- na zdrowie!

                                                                                                                      Beata Beyer

Loading